Autor: RULONAS OÜ • 26. juuni 2024

Pressiteade: RULONAS Quality Steel on edukalt lõpule viinud IMS Baltic ettevõtete ostutehingu

Rokas Užringis, Rulonas UAB direktor

juuni 2024

Baltimaade üks suurimaid roostevaba terase ja alumiiniumi tarnijaid Rulonas UAB on edukalt lõpule viinud IMS Baltic ettevõtete ostutehingu.

Leedus, Lätis ja Eestis tegutsevad IMS Baltic ettevõtted olid varem tuntud kui SCHMOLZ BICKENBACH Baltic ja Swiss Steel Baltic. Need ettevõtted kuulusid ülemaailmse terasesektori ühele liidrile – Jacquet Metalsile – ja on tegutsenud Balti riikides alates 1996. aastast.

Tehingu lõpuleviimine eeldas Eesti konkurentsiameti heakskiitu. See saadi.

Rulonas UAB direktori Rokas Užringise sõnul võimaldab see strateegiline ja kavandatud samm oluliselt laiendada müüdavate terasetoodete valikut. „See hange annab meie klientidele laiemad võimalused kvaliteetsete terastoodete ostmiseks ja võimaldab meil oma positsiooni turul veelgi tugevdada. Meie eesmärk on tagada klientidele juurdepääs turu parimatele materjalidele ning käesolev tehing on oluline samm selle eesmärgi elluviimisel,“ ütleb R. Užringis.

Ettevõtete grupi kliendid Balti riikides tegutsevad tehnikasektori ja töötleva tööstuse, masinatööstuse, laevaehituse ja -remondi, seadmete valmistamise, keemia-, toiduainetööstuse, auto- ja lennukikomponentide, mööblitööstuse ja ehitussektoris. Terast tarnitakse ka kaitsetööstusele, põllumajandusmasinate ja -seadmete tootmiseks, energeetikasektorile, meditsiinitööstusele ja teistele sektoritele.

Seni olid Rulonas UAB peamised tooterühmad roostevaba teras ja alumiinium. IMS Balticuga ühinemine laiendab tootevalikut legeerterase, tööriistaterase ja eriotstarbelise terase võrra. See arenguetapp võimaldab klientidel saada oma projektide jaoks vajalikke materjale kiiremini ja konkureerida edukalt teiste Euroopa tootjatega. Pärast selle arenguetapi elluviimist hakkab kontsern tegutsema seitsmes laohoones Balti riikide neljas suuremas linnas – Kaunases, Riias, Tallinnas ja Tartus.

Tehingu juriidiline partner oli advokaadibüroo TGS Baltic.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816