Autor: Andres Sutt • 30. jaanuar 2024

Andres Sutt: tööstuse kõige olulisem teema on investeeringud arengusse

Eesti tööjõukulud on jõudnud tasemele, kus investeeringud tehnoloogiasse on konkurentsivõime ja tootlikkuse kasvatamiseks saanud baasvajaduseks, kirjutab Riigikogu liige ja AIRE nõuandva koja liige Andres Sutt vastuses Tööstusuudiste arvamusliidrite küsitlusele.
Andres Sutt
Foto: Liis Treimann

Investeeringud arengusse. Eesti tööjõukulud on jõudnud tasemele, kus investeeringud tehnoloogiasse, sh digitaliseerimisse, robootikasse ja tehisaru kui tööriista kasutusse on konkurentsivõime ja tootlikkuse kasvatamiseks saanud baasvajaduseks. Tehisaru on ühe, kuid väga mõjuvõimsa tööriistana toomas murrangulisi muutusi ja tohutuid võimalusi protsesside ja töökorralduse tõhustamiseks, vabastades inimese aja tehnoloogia abil seal, kus masinal on eelis. Juhtide olulisim väljakutse ja võimalus on sellise organisatsiooni- ja juhtimiskultuuri loomises, mis soosib uue tööriistakasti loomingulist kasutamist organisatsiooni igal tasandil.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077