Autor: Raul Kirsimäe • 1. veebruar 2024

Raul Kirsimäe: olulist turuolukorra paranemist sel aastal oodata ei ole

Kõige olulisemaks teemaks meie tööstusettevõtete jaoks on konkurentsivõime kasvatamine, kirjutab Swedbanki tööstusosakonna juhataja Raul Kirsimäe vastuses Tööstusuudiste arvamusliidrite küsitlusele.
Raul Kirsimäe
Foto: Swedbank

Eelmisel aastal langesid Eesti tööstuse mahud keskmiselt üle 10%, jõudes 2018 aasta tasemele. Kuigi 2021. ja 2022. aasta olid tööstuse jaoks keskmisest kiirema kasvuga, tõi 2023. aasta pea kõikide tööstussektorite jaoks kaasa nõudluse languse. Kõige tugevamalt said pihta ehitussektoriga seotud puidutööstus ning ehitusmaterjalide ja mööbli tootjad. Hoolimata langusest on pea kõikides tööstussektorites toimunud praeguseks stabiliseerumine ja ettevõtjate hinnangul on pigem “jalad põhjas“.

Tööstusuudised küsis sektori liidritelt: mis on tööstuses 2024. aastal kõige olulisem teema? Milliseks hindate tööstuse ekspordi väljavaadet? Kuidas hindate meie konkurentsivõimet? Millised on tööstussektori väljavaated käesoleval aastal?

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077